Најретката ташна на светот

Чантата Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30 е продадена за вртоглави 379.000 долари. Минатата година, идентичната чанта е продадена по цена од 2.32 милиони долари.

Само една или две вакви чанти се креираат на годишно ниво, со што претставуваат најретки во светот.

Рачно изработената чанта е дефинитивно најпосакуваниот предмет што постои, а кога е декорирана со дијаманти и бело злато, тогаш таа едноставно нема конкуренција.