Најавно видео за петтата сезона од „Преспав“


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Со почеток од 18 декември, на првиот канал од Македонската телевизија, започнува со емитување петтата сезона од популарната македонска серија „Преспав“.

Досега беа емитувани 4 сезони од оваа серија, кои кај публиката предизвикаа голем интерес. Пансионот „Преспав“ е метафора за современото македонско општество во кое се соочуваат и прекршуваат балканските навики и менталитет со европските стандарди.