На полноќ истекува рокот за поднесување на кандидатските листи за претстојните избори


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Вечерва на полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи. Поголем дел од партиите и коалициите веќе ги обелоденија имињата, додека останатите сè уште се очекува да го направат тоа. Со најголемо внимание се очекуваат кандидатите на владејачката  ВМРО-ДПМНЕ.

Иако сѐ уште нема потврда, се очекува во листите на ВМРО-ДПМНЕ да нема големи изненадувања и на избори да излезе со речиси истата постава како за изборите што требаше да се одржат на 5 јуни.

Лидерот на партијата, Никола Груевски, речиси сигурно ќе биде носител во првата изборна единица, министерот за надворешни работи Никола Поповски и Илија Димовски во третата, министерот за здравство Никола Тодоров во четвртата, Антонио Милошоски во петтата и Влатко Ѓорчев во шестата изборна единица.

Денес се очекува листите да ги објават и од новоформираната партија „Левица“, која одлучи сама да настапува на претстојните предвремени парламентарни избори.