Поради овие пет причини наутро се будите уморни после спиење

Понекогаш и покрај тоа што спиеме онолку колку што ни бара телото, кога ќе се разбудиме не сме расположени за работа, ништо не ни тргнува од рака и тешко се концентрираме.

Еве пет причини кои најчесто се одговорни за таквата утринска состојба.

1. Пред спиење често гледаме телевизија или заспиваме со мобилниот телефон во раце. Тоа го оптоварува видот, а воедно и нашите мисли што пак резултира со хроничен замор.

2. Денот го поминуваме во затворен простор и воопшто не сме физички активни, со што телото се навикнува на таа состојба и постојано е надвор од форма.

3. Патиме од хроничен стрес поради кој се чувствуваме како светот да ќе ни се урне од глава во секој момент.

4. Имаме депресија и тешко се справуваме со секојдневните ситуации. Доколку оваа состојба потрае подолго препорачлива е консултација со лекар.

5. Анемични сме и лошо се исхрануваме. Храната има големо влијание врз вашата состојба на замор и лоша концентрација, па затоа наместо да посегнете по нешто мошне калорично и масно, определете се за поздравата опција.