На овие жешки прашања, секоја жена посакува да добие одговор…

Љубовта помеѓу двајца не е гаранција за одличен секс. Тоа е причината поради што паровите иако се сакаат најмногу на светот, имаат проблеми кога нивните срца и останатите делови на телото не можат да се усогласат, објаснува експертот за секс, Трејси Кокс.

Треба да ли да го напуштам партнерот ако не може да ми овозможи оргазам?

Кај ова прашање мораме да бидеме јасни – никој не може да ви овозможи оргазам, морате сами да го овозможите. Тоа значи дека би требало да научите како да дојдете до оргазам со помош на вибратор или мастурбација, а потоа и нему да му покажете како тоа да го направи со прстите. Треба да му покажете и да го насочите, вели Кокс за „Дејли Меил“.

Што е полошо – да имате досаден секс или да немате воопшто?

Со практикување на константно досаден секс никому не правите никаква услуга. Многу угледни сексуални терапевти во такви ситуации советуваат паровите да земат пауза. Сексуалната апстиненција може да помогне да се покрене љубовниот живот, објаснуваат.

Морам ли да се согласам на орален секс?

Навистина е добра идејата еден на друг да си пружите орален секс, еве зошто. Осбивањето на орален секс не е само скратување на партнерот искучително задоволство во дел од сексот, тоа е одбивање на сржтта на личноста, напоменува Кокс.