Прават чуда: Да, точно е , овие пози ќе ве подмладат и од вас ќе направат чудо


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Истражувањето спроведено во Единбург покажа дека луѓето кои водат љубов барем четири пати неделно изгледаат и до десет години помладо од оние кои немаат постојан сексуален однос.

Сексот слободно може да се класифицира како вежба, што значи дека ја поттикнува циркулацијата и го зајакнува имунитетот, Подобата циркулација на лицето, допринесува и за помлад изглед.

Не ослободува од стресот кој предизвикува рано стареење. Поради активниот сексуален живот повеќе се смееме, се чувствуваме подобро и имаме поголема самодоверба, а познато е дека насмеаните луѓе изгледаат помладо од оние кои се намуртени.

Резултатите од истражувањето нудат и три пози кои се најдобри за подмладување:

* мисионерската поза

* лотос позата

* позата во која жената ги става нозете над рамената на партнерот.