На две сметки, под други имиња, Мијалков поседувал 11 милиони евра


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Бившиот прв човек на УБК, Сашо Мијалков, кој се наоѓа во притвор, на две сметки кои се воделе на други имиња, поседувал вкупна сума од 11 милиони евра за кои се докажало дека се негова сопственост.

Ова е дел од решението за притворот што му беше определен на Мијалков, а се темели на допис од Управата за финансиско разузнавање.

Од СЈО пак, побарале притвор бидејќи имало индиции дека Мијалков презема активности кои укажуваат на бегство.

Притворот е побаран за еден од клучните предмети на СЈО, „Таргет – тврдина“ односно за масовното прислушување и уништување на опремата и снимките.