Му падна секирата во медот: Американец го стрефи лотариска добивка од 435 милиони долари

Среќен добитник освои 435 милиони долари во американската лотарија Пауербол што е десетта најголема добивка во историјата на игри на среќа во САД.

Добитната комбинација гласи 20-26-32-38-58 и тикетот е уплатен во Калифорнија.

Наградната игра Пауербол се игра во 44 држави меѓу кои американската сојузна држава Вашингтон, Порторико и Британските Девствени Острови.