Мрачните и контроверзни дигитални илустрации на Валдемар фон Казак


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Рускиот дигитален уметник Валдемар фон Казак со своите контроверзни, надреалистични и социјални коментари изразени преку уметничката форма на илустрацијата предизвикува различни реакции кај публиката.

Валдемар користи сексуална тензија и бизарни ликови за да ја ангажира и „надразни“ имагинацијата на посматрачите на неговите дела. И е прилично успешен во тоа, бидејќи тоа е неговата цел (а треба да биде и целта на секој уметник) – да ги вади на површина нашите емоции, да не тера да се запрашуваме и преиспитуваме себеси и светот околу нас, но најважно од сè, не тера да размислуваме.