Морничави сцени од Чернобил: Фотографии кои ќе ве наежат


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


И по нешто повеќе од 30 години од нуклеарната хаварија, Чернобил уште претставува инспирација за многу авантуристи и фотографи.

Еден од нив е и белорускиот фотограф Владимир Мигутин чии фотографии се морничаво-прогонувачки и ќе ве наежат со својата содржина.

„Роден сум во Белорусија во 1986 година (истата година кога се случи катастрофата во Чернобил). Кога имав 5 години моето семејство го напушти Советскиот Сојуз. Имам прекрасни спомени од моето рано детство, па сакав да посетам некои места во Минск, да видам како се променил откако си заминав“, раскажува тој.

„Моја беше идејата да го посетам и Чернобил во Украина“, додава тој.