Моментот кога метеорит удри на површината од Месечината (снимка)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На 23 февруари 2023 година, јапонскиот астроном Даичи Фуџи случајно го снимил моментот кога метеорит паѓа на Месечината.

Тој снимил карактеристичен блесок од судир на метеорит со Месечината. Резултатот од судирот бил краток блесок на природниот сателит на Земјата.