Милионер дава 300.000 долари за тој што сака да му биде зет за ќерка

58-годишниот Арнон Ротдонг е милионер од Тајланд кој нуди вртоглаво висок мираз од 300.000 долари за оној кој сака да се ожени со неговата ќерка. И нема некои посебни услови за идниот зет – треба да е вреден, работлив, чесен и да ја сака и усреќува неговата ќерка.

Арнон сопственик на успешна плантажа за егзотични овошја наречени дуријани во тајландската провинција Чумпхон.

Неговата 26-годишна ќерка Карниста му помага да го води семејниот бизнис – а тој сега ветил парична награда за мажот ќе се одлучи да му биде зет. Зетот ќе ја добие и фармата со дуријани, најголемата во областа.

Иако традицијата во Тајланд налага младоженецот да даде мираз, Ротхонг изјавил дека е спремен да ја прекрши традицијата за да најде добар маж за својата ќерка.

„Сакам некој кој ќе се грижи за мојот бизнис и ќе го одржува. Не сакам некој кој ќе има супер диплома од бизнис или филозофија, туку упорен и работлив маж. Тоа е сè“ – изјавил тој.

Иако има и синови, Ротхонг се одлучил сè да му даде на зетот: „Штом се венчаат, ќе му го дадам целиот свој имот“.

Карниста зборува англиски и кинески, никогаш немала момче и во моментов ужива во вниманието со кој ја опсипуваат потенцијалните кандидати откако татко и јавно ја објави понудата пред целиот свет.

Изјави дека не е лута на својот татко, можеби „малку изненадена“, бидејќи за понудата дознала од пријател, а не од својот татко.

„Изненадена сум и сето ова ми е помалку смешно. Вистина е дека немам момче, но доколку веќе се мажам, нека биде тоа некој вреден, некој кој е добра личност кој ја сака својата фамилија“ – изјавила Карниста, која додала дека парите сака да ги троши на пластични операции.