Милан потврди: Казната од УЕФА нема да влиае на трансфер пазарот!

Генералниот директор на Милан, Марко Фасоне денес потврди дека казната која се очекува да му ја изреќе УЕФА на клубот нема да ги промени плановите на трансфер пазарот.

УЕФА соопшти дека Милан не влегува во параметрите на Финансискиот фер-плеј и дека до 15-ти јуни ќе биде изречена казна за милансккиот гигант.

Во најлош случај Милан може да биде исфрлен од европските натпреварувања, или да добие забрана новите засилувања да бидат регистрирани во Лига Европа.

Денес генералниот директор Мако Фасоне ги смири фановите и потврди дека казната на УЕФА нема да влијае на плановите на клубот на трансфер пазарот.

„Сакам да бидам искрен кон фановите. Одлуката на УЕФА нема да влијае на трансфер пазарот. Нашите планови остануваат исти, во секој случај ќе пристигнат 3-4 засилувања кои сметаме дека ни се неопходни. Во случај на најлошата одлука, да бидеме исфрлени од Лига Европа, ќе имаме малку помал буџет за засилувања, но тоа нема да влиае многу. Сепак, се надеваме дека казната нема да биде толку драстична“, изјави Фасоне.