Спорт

Михајловиќ потврди тажни вести: Се бори со најстрашната болест!

Фудбалскиот свет ќе се моли за Синиша Михајловиќ.

Српскиот стратег проговори за болеста и го потврди можеби она што некои го очекуваа. Михајловиќ боледува од леукемија.

Она што е добро е што болеста е откриена во рана фаза и што може да се излечи.

„Кога ми кажаа дека имам леукемија тоа беше тежок удар за мене. Се затворив во соба да размислам. Заплакав, ти поминува целиот живот низ главата. Но, тоа не се солзи на страв, Тоа е проблем со кој ќе се соочам. И ќе го добијам овој натпревар“.

„Ја почитувам болеста, но ќе и погледнам во очи и ќе се соочам со неа. Ќе победам поради сите кои ми посакуваат добро“…

Фудбалскиот свет е со тебе мајсторе!

Advertisements
To Top