Славни

Матераци го „трола“ Зидан за ударот со глава од пред десет години

Поминаа десет години од срамниот удар на Зинедин Зидан со глава во градите на Марко Матераци, на Светското фудбалско првенство во 2006 и ако Зидан се труди да го заборави тој немил и неславен крај на неговата репрезентативна кариера, Матераци сигурно не го мисли тоа и се труди да му ги помати плановите.

A photo posted by Marco Materazzi (@iomatrix23) on

Ударот со глава од Зидан само физички го турна на земја Матераци, но истовремено и го искачи на тронот на фудбалскиот свет со мундијалскиот трофеј во раце. А Матераци, после десет години, упорно продолжува да го „трола“ Зинедин за тој испровоциран срамен потег.

To Top