Македонија го доби германското вештачење за пожарот во тетовската модуларна болница


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Извештајот на германските експерти за пожарот во модуларната болница во Тетово во кој животот го загубија 14 лица сигна на македонска адреса. Истиот се чекаше повеќе од 4 месеци.

Ова вештачење беше побарано преку меѓународна правна помош. Сега се чека добиениот документ да се епреведе, па потоа да може да се анализира и да се донесе одлука. За сега нема отворено истрага против никого, туку се води предистражна постапка.

Извештајот се наоѓа кај тетовските обвинители кои се уште водат предистражна постапка за несреќниот случај.