Спорт

Maкедонецот кој влезе во УФЦ беше нокаутиран за 17 секунди (ВИДЕО)

Ален Амедовски стана првиот Македонец кој влегол во УФЦ, меѓутоа тој во својата втора борба не издржа ниту една минута во октагон, пишува Спортски.мк.

На борбата која се одржа во Данска Амедовски беше нокаутиран од Џон Филипс од Велс за само 17 секунди.

Амедовски од оваа година е дел од УФЦ и така стана првиот наш претставник кој е роден во Македонија да биде дел од оваа организација. За Амедовски ова беше втор пораз. Од друга страна борецот од Велс против нашиот претставник ја прекина својата серија од три порази во низа.

To Top