Мачка одгледува четири мачиња и четири верверичиња

Во зоолошката градина на Крим е забележан несекојдневен и необичен случај на мајчински инстинкт.

Четири млади верверичиња останале без нивната мајка, па грижата за нив целосно ја презела една мачка која истовремено се грижи и за своите четири мали мачиња.

Тоа не било љубов на прв поглед, бидејќи верверичињата се плашеле од мачката, но персоналот од зоолошката забележал дека со тек на време тие се навикнале на мачешката мајчинска грижа, па станале едно големо среќно семејство.