Лукзусно одморалиште на Малдивите го отвори првиот подводен музеј на склуптури (ФОТО)

Луксузното одморалиште на Малдиви отвори прв подводен музеј на склуптури.

Посетителите мораат да нуркаат 100 метри од плажата за да погледнат 22 склуптури. Подводниот музеј е инспириран од морскиот живот, а настана како соработка помеѓу британскиот уметник, Џејсон де Керс Тејлор, и одморалиштето Фермонт Малдиви Диру Фен Фуши.

Направен е за да го привлече вниманието на заканите од климатските промени.

Авторот поставувањето пак, го нарече „Симболичен пат во другиот свет“.

Фермонт Малдиви Диру Фен Фуши е едно од најлуксузните одморалишта на Малдивите. Една ноќ тука чини помеѓу 760 и 3.838 долари.