Луѓето и роботите ќе создаваат потомство


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Др. Дејвид Леви, авторот на книгата „Љубов и секс со роботите“ тври дека веројатноста за луѓето и роботите да имаат бебе е се поголема, со оглед на неодамнешниот напредок во истражувањето на матичните клетки.

Др. Леви даде одреден временски рок за роботски бебиња, односно тој сугерира дека тоа може да се случи во наредниве 100 години.

Овој чип процес, познат како нано трансфекција на ткивата ќе овозможе генетскиот код од роботот да се пренесува на луѓето. Иако мислете дека предвидувањата се чудни, другите експерти предвидуваат слична ситуација.

Во октомври оваа година, Серхи Сантош, човеокот кој го измисли сексуалниот робот, предвиди иднина во која луѓето и роботите ќе се венчаваат и ќе користат технологија за создавање на потомство.

Компјутерскиот софтвер би се користел за создавање на нов мозок за дете и 3Д шема за креирање на телото.

„Тоа е тоа. Ќе испринтам дете кое ќе биде спој на мене и на роботот, нема ништо чудно тука“ вели Серхи.