Летаа молотови: Жестоки протести во Атина на годишнината од убиството на студентот во 2008

Во центарот на Атина изби судир меѓу полицијата и група демонистранти кои фрлале молотови коктели и петарди по одбележувањето на смртта на тинејџерот, кој во 2008 година беше убиен од страна на полицијата.

Судирот избил по мирниот марш со кој беше одбележана годишнината од смртта на Александрос Григоропулос.

Откако демонстрантите фрлале по полицијата со камења, полицијата возвратила со солзавец.