Славни

Легендата замина на своето последно патување: Почина Слободан Миќиќ

Најпознатиот српски телевизиски патеписец, славниот Слободан Миќиќ, после долго боледување на 76 години замина на своето последно животно патување.

На Балканот Слободан Миќиќ е стана мегапопуларен по неговата авторска патеписна емисија „Светот на дланка“, низ која на гледачите им ги доловуваше егзотиката, шармот, непосредноста и убавините на многу краишта, земји и места од сите страни на светот. Оваа патеписна емисија ја работеше заедно со сопругата Марија.

Тој е економист по професија а светски патник по ориентација, тој преку своите емисии им овозможи на луѓето од својот дом да го прошетаат светот.

Миќиќ последната година ја посвети на промоција на Србија, затоа што бил заљубен во својата земја.

Advertisements
To Top