Кучето го насети земојтресот и побегна – секунди подоцна зградата почна да се ниша (видео)


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Снимка од безбедносна камера во Албанија го сними едно куче кое, спиејќи под балконот од една зграда, секунди пред  да се случи земјотресот го почувствува истиот и избега.

Кучето спиеше под балконот од стан во една зграда. Неколку секунди пред силниот потрес кучето се буди и бега, потоа зградата се тресе како во хорор филм.

Познато е дека животните приви ги претчувствуваат земјотресите, токму ова видео е доказ за тоа.