Конечно потврдено: Кој е крив за трагедијата на Шапекоенсе!?


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Трагедијата во која 76 луѓе го загубија животот при пад на авион во Колумбија, во лет во кој се наоѓаше и целиот бразилски клуб Шапекоенсе, пред неколку недели го потресе светот.

Авионот се сруши во Колумбија поради недостик на гориво и само пет луѓе го преживеаа падот. Поради една од најголемите трагедии во поновата спортска историја, беше одлучено трофејот од Копа Судамерикана да се додели на Шапекоенсе.

Денес пристигна информација за нови резултати во истрагата која конечно ја ѕтврди вината. Како што пренесуваат тамошните медиуми, единствен виновник за падот на авионот е пилотот Мигуел Куирога.

Трагедијата на барзилскиот клуб е една од најтажните спортски приказни во изминатите години. Па целиот фудбалски свет се обедини да му помогне на Шапекоенсе!