Кој е виновен?

Возачот на комбито од видеото подолу, пред сè, погрешно проценил кога во последен момент решил да влета пред камионот и да се престрои повторно во неговата лента, откако увиде дека не може да го премине камионот пред нив.

Тој беше донесен буквално до последните милиметри асфалт пред да се стесни лентата и, притиснат од сите страни, тргна во невозможна мисија, да влета пред камионот кој што се движеше со поголема брзина.

Видеото направено од камионот покажува дека возачот на камионот веднаш запрел за да провери како е возачот на Тојотата.

Единственото отворено прашање е кој е виновен – возачот на камионот зошто не забавил кога видел миниван со трепкач при влегување на неговата лента или возачот на миниванот што решил предоцна да ја смени лентата.