Кој, ако не Германците – видео за светското културно наследство во Охрид


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Дошле Германците и направиле одлично видео за светското културно наследство кое го има во Охрид. И тоа не е проблем, туку само уште еден доказ дека оваа комбинација од природно и културно богатство и наследство која ја имаме кај нас е токму таква – светска. Е сега, тоа што најблизок превод на видеото е оној хрватскиот – тоа е наш проблем, што не сме се потрудиле да го има и со македонски превод.