Кога на 30 возила во исто време ќе им се дупнат гуми на автопат – вака изгледа тоа (снимка)


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Инцидентот се случил на автопатот 405 во близина на Мулхоланд Драјв во Лос Анџелес кога колона возила биле снимени во лентата за застанување. На сите возила во исто време им биле дупнати гумите, а како што покажува видеото, многумина се обидуваат сами да се снајдат, односно оние со само една дупната гума.

Како што дознава „Ewitness News“, 36 возила биле оневозможени и привремено исклучени од сообраќај. Добрата вест е што немало сообраќајна несреќа и дека немало повредени.

Калифорниската полиција претпоставува дека се работи за ненамерна несреќа, поради која, најверојатно, „во сообраќајот од камион испаднала кутија со клинци или некои дрвени парчиња“.

Повеќе ќе се знае по истрагата, но во секој случај ова е добра порака до сите оние кои сакаат да брзаат по автопат. Дупната гума при големи брзини не е пријатна ситуација, затоа бидете внимателни. Ова особено важи за мотоциклистите кои се уште почувствителни во вакви околности и за кои дупната гума редовно значи сообраќајна несреќа со често тешки последици.