Вебкафе

Кога го извадија од морските длабичини на памет им падна само едно нешто…сигурно и на вас!

Австралиските научници објави фотографии од морски црв кој многу потсетува на нешто друго!

Ова животно уште се нарекува и „кикирики црв“ бидејќи се обвиткува во сопствената кора кога ќе почувствува опасност, а така изгледа како…кикирии?

Во продолжение може да видите на што потсетува кога е во нормална, а што во кикирики фаза…повеќето луѓе веднаш помислуваат на една иста работа!

#Sipunculus #nudus #MarineWorm #PeanutWorm #Edible #Invertebrate

A post shared by Di Pawer (@dipawer) on

Advertisements
To Top