Кенија зборува – Европа подобро нека слуша внимателно! (снимка)

На седницата на Советот за безбедност на О.Н. главно фокусирана на сега веќе актуелниот воен конфликт кој Русија го почна со напад на Украина, во суштина, главно нешто што требаше да се запамти е говорот на кенискиот дипломат Мартин Кимани, кој почна со: „Вие ни ги нацртавте границите и нè поделивте без никаков обѕир за античките народи што живеат таму“, а заврши со кениската лекција за границите и поделените народи.