Катанец за кафулето во кое келнерки во бикини служеа кафе

Калифорниските власти ставија катанец на кафулето кое стана популарно поради начинот на кој неговите келнерки ги послужуваа со кафе гостите – (с)облечени само по бикини.

Кафулето ја загуби лиценцата откако локалните власти на градот Американ Кенјон изгласаа истото да биде затворено, зашто наликувало на клуб за возрасни.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bottoms Up Espresso (@bottomsupespresso) on

Овој ланец на кафулиња отвори свои локали на повеќе места во и околу Сан Франциско. Девојките кои работеа во нив беа облечени само во бикини или во долна облека, често и провокативна.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bottoms Up Espresso (@bottomsupespresso) on

Токму облеката на девојките станала проблем, откако голем број граѓани се пожалиле во градската управа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bottoms Up Espresso (@bottomsupespresso) on

Сопственикот на „Ботомс Ап“ кафулињата Нејт Вилсон вели дека ќе го пресели бизнисот на друго подрачје, а градските власти постапиле незаконски.