Видео

„Карање“ на бугарски и на српски не е исто (видео)

Бугарскиот премиер Бојко Борисов малку избрзано и несмасно ги чепна Србите на прилично сензитивна тема.

Косово ги направи тензични односите меѓу Бојко Борисов и Ивица Дачиќ. Сепак, Борисов и Брнабиќ, кои учествуваа на самитот на Процесот за соработка на Југоситочна Европа во Јагхорина, потврдија пред новинарите дека „ги закопале политичките секирите“.

Девојкава ме прашува за што се карам јас со Србите. Се карам ли јас со вас, ја прашува Борисов Ана Брнабиќ.

Не, одговара таа.

Ана и Бојко се разбраа меѓусебно за што станува збор. Но, добар дел од граѓаните им фатија кусур дека не корстат преведувач, поради „карањето“, кое има сосема друго значење на српски од она што го има на бугарски.

To Top