Капитените од Примера започнуваат битка против планот за натпревари во САД


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓Капитенот на тимовите во Примера денес ќе имаат средба на кое треба да изразат општо незадоволство од договорот, потпишан од Ла Лига за играњето на натпревари од шампионатот во САД и Канада.

Договорот кој е во важност од цели 15 години беше потпишан во четврток, но од Асоцијацијата на професионални фудбалери во Шпанија изјавија дека никој не ги прашал за нивно мислење, пред да договорот да стане факт.

Се очекува на истата средба да биде разговарано и за доцните вечерни термини на натпреварите од Примера. Исто така многу проблеми создаваат натпреварите кои треба да се играат во петок и понеделник.