Како во „Кралот лав“ – кога ќе го уловиш вистинскиот момент


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Фотографката Дафна Бен Нун имала среќа да се најде на вистинско место во вистинско време за да го „улови“ вистинскиот моментот кога еден мајмун го крена и држеше своето младенче свртено кон сонцето – сцена која неодоливо потсетува на епската култна сцена од анимираниот хит „Кралот лав“ кога мајмунот го крева новороденото лавче Симба за да му го покаже на сиот животински свет. Фотографијата е направена во Зимбабве.

„Тоа траеше само неколку секунди, но беше фасцинирачки да се набљудува моментот“, изјави Дафна.