Екстра

Како руинирано јавно WC се претвора во луксузен апартман

Лора Кларк е архитектка која остави импресивен впечаток со својот сериозен проект во кој нефункционален и лондонски руиниран јавен тоалет го трансформираше во луксузен апартман за живот со комоција.

30 години напуштениот јавен тоалет во центарот на Лондон таа долго размислувала како да го пренамени во стилски дизајниран и функционален простор. Првичната идеја била да го претвори во театар, но сепак се одлучила за место за живеење.

Куќата располага со 50 метри квадратни, а внатре има се што е потребно за удобен живот.

Advertisements
To Top