Јужна Африка прекриена со снег


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓Како резултат на студените ветрови, температурите во Јужна Африка паднаа толку ниско што донесоа и снежни врнежи среде септември. Снегот особено беше интензивиран и го прекри југозападниот дел од земјата.

Социјалните мрежи се преплавени со фотографии и снимки од зимската појава во Јужна Африка.

Африка е позната по сушите кои често го погодуваат континентот, па септемврискиот снег вистински го изненади населението.