Јункер на среде говор: „Морам да се јавам, ТАА нема да престане да ѕвони“

За време на неговиот говор на конференцијата во рамки на Самитот кој се одржува во Египет, претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер, беше принуден да прекине со обраќањето за да крене на телефонот кој по трет пат му ѕвонеше додека зборуваше на говорница.

„Морам да прекинам тука, бидејќи ТАА нема да прекине таму“, со извинување соопшти Јункер, додавајќи: „Тоа беше дежурниот виновник. Жена ми“.