„Joker“ викендов надмина заработка од 1 милијарда долари


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Откако до минатиот четврток имаше забележано заработка од 999 милиони долари од билети од кино проекциите, изминатиот викенд актуелниот филмски хит „Joker“ ја надмина бројката од 1 милијарда долари заработка и се придружи на „милијардерскиот клуб“ на филмови со вакви вртоглави профити.

„Joker“ до четвртокот, според статистичките податоци од кино проекциите, имаше заработено 999 милиони долари.

Филмот е и прв кој заработил над една милијарда долари, а чие прикажување не е дозволено за деца помлади од 17 години без придружба на родители.