Истрагата вели дека Груевски имал две парцели на „Вршник“ во Крушево

Фокус пренесува дека истрагата за „Плацевите на Водно“, односно за тајниот имот на Груевски, која започна со парцели на Водно, заврши со атрактивно градежно земјиште во Крушево.

Односно, екс премиерот, освен хациенда на Водно, имал намера да гради и викендичка во населбата „Вршник“, во близина на манастирот „Св. Преображение“.

Парцелите ги зел по багателна цена, а во изградбата на инфраструктурата помогнала и неговата влада. „Надзорот“, пак, лично го вршел екс министерот Миле Јанакиески