Интервјуто во кое Малески ги изнесе своите контроверзни ставови кои ја разбрануваа македонската јавност (снимка)

Еве ја теоријата за македонската нација и нејзиното бугарско потекло на Денко Малески, претставена во разговор со угледниот новинар Г. Коритаров, за бугарската Нова ТВ.