Импресивни маски за Денот на мртвите во Мексико


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Илјадници луѓе во Мексико Сити го одбележаа Денот на мртвите земајќи учество на масовната парада под маски во чест на овој празник.

Ова е трета ваква парада што се одржува во Мексико Сити . Прва пат беше одржана парадата во 2016 , инсирирана од сцените од филмот за Џејмс Бонд.

Организаторите се надеваат дека во иднина оваа парада ќе привлече голем број туристи од светот.

Главна тема на годинешната парада беа миграциите , кои се најактуелна тема во државата поврзана со ,,Маршот на мигрантите” кои минуваат низ Мексико во потрага по подобар живот во САД.