Импресивни фотографии од изолираното племе Духа во Монголија


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Фотографот Хамид Сардар-Афхами неодамна го посети изолираното племе Духа во Монголија и фотографиски го документираше начинот на живот на овие луѓе и она кое го виде таму.

Припадниците на ова племе веруваат дека поседуваат посебна духовна поврзаност со дивината, што е одлично доловено и преку објективот на Хамид.

Тие одгледуваат и негуваат ирваси, кои ги користат за транспорт, до степен на рамноправни членови на семејството.

Исто така, тие одгледуваат И се во совршен соживот со волци и орли. Орлите ги дресираат за потребите на нивните ловечки експедиции.

Духа племето е толку оддалечено од најблиската цивилизација што немаат апсолутно никаков допир со нив.