Импресивната архитектура на Копенхаген


Каде ќе биде најинтересно викендов!? ↓↓↓


УНЕСКО го прогласи Копенхаген за главен град на архитектурата за 2023 година. Градот се одликува со уникатна архитектура, канали, велосипедска култура и економија.

За две години, Копенхаген ќе биде домаќин на настани преку кои со конкретни идејни решенија ќе се промовира начинот на кој архитектурата може да придонесе за многу поголема самоодржлива иднина.