Импресивен базен на стравична висина со поглед од милион долари


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Hubertus хотелот во Тирол во Италија е дом на еден од најневеројатните базени во светот.

4-12-bazen-tirol1

Базенот долг 25 метри кој се наоѓа овде е практично ремек дело на архитектурата и е вистинско чудо, бидејќи се наоѓа на 12 метри висина височина и има стаклено дно.

4-12-bazen-tirol2

Базенот има врвен поглед кон планинскиот венец Доломит, а дело е на архитектонското студио Ноа и содржи слатка вода.

4-12-bazen-tirol4

Неговите станици се изработени од стаклен панел, како неговото дно, па со самото тоа не е наменет за оние кои патат од вртоглавица или имаат страв од висина.

4-12-bazen-tirol3

4-12-bazen-tirol5