Вебкафе

Имамот кој им ги затна муцките во Gillette за контроверзната реклама

Контроверзната реклама која ја лансираше компанијата Gillette ги разбранува духовите на социјалните мрежи каде имаше лавина од реакции и коментари за ова маркетиншко видео.

Рекламата со наслов „Најдобриот маж кој можеш да бидеш“ во маркетиншки контекст е ништо повеќе од корпоративно промотивно видео со прилично испрани и испеглани ситуации кои треба да го инспирираат мажот да не биде идиот во животот. И најголем број мажи се изреволтираа поради таквиот неправеден третман и генерализација на машкиот род од страна на Gillette.

Но, вистинската и најконкретна критика до Gillette стигна од еден профил од интересен имам на Твитер. Еве што им пиша.

Advertisements
To Top