Има ситуации кога сексот не е само задоволство, туку и „лек“


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Менталните и физичките промени кои го доживува телото кога луѓето имаат секс не се поврзани само со сетилното задоволство. Сексолозите тврдат дека има некоја поголема поврзаност меѓу сексуалниот чин и менталното здравје.

Во кои ситуации сексот е најдобар лек?

Кога не можете да заспиете

Сексот ќе ви помогне да заспиете подобро и да имате мирен сон.

Кога се обидувате да се смирите со партнерот

Дури и кога вашиот партнер ќе ви се извини, а уште сте му лути, подобро предложете секс за да ви се извини на вистинскиот начин.

Кога поминувате низ стресен период на работа

Кога имате многу работа и поминувате низ стресен период, одвојте малку време за партнерот кој ќе ви направи да се чувствувате убаво и среќно.

Кога немате време за тренинг

Добро познато е дека со сексот се согоруваат околу 200-300 калории.

Кога ги одолговлекувате обврските

Никако не можете да започнете со чистење, да ја довршите работата којашто ја донесовте дома…По сексот, ќе добиете мотивација за да ги довршите сите обврски.

Кога ви е здодевно

Наместо да се расправате или да гледате здодевни филмови, уживајте со вашиот партнер.

Кога ви треба енергија

Кога имате недостаток на енергија или пад на концентрацијата, акцијата со вашиот партнер е најдоброто нешто што може да го направите.