И ова само кај нас: Субвенциите пак доцнат бидејќи директорот „не знае англиски“


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓Непонавањето на англискиот јазик на новиот директор на платежната агенција, Игор Златков, ги стопираше субвенциите. Златков цела недела ветуваше исплата на субвенциите, но парите сe уште ги нема на сметките на земјоделците.

Златков уверува дека денеска треба да завршат сите формалности по што очекува и почеток на исплатата.

Новиот директор не може да го депонира потписот во Цњентрален регистар заради немање сертификат за познавање на англиски јазик, што е услов за службената позиција.