Huracan LP 580-2 – „поевтино“ возење за оние што немаат „премногу пари“


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Lamborghini Huracan LP 580-2 е автомобил што претставува влезница во заводливиот свет на италијанскиот производител. Во прашање е најевтиниот модел од Санта Агата, но покрај новите измени и еден од најзабавните.

Lamborghini одлучи да се ослободи од предниот диференцијал, а иако моторот V10 од 602 е „смирен“ на 572 коњски сили, порталот Carscoops наведува дека е во прашање совршен пример на потврда на реченицата „помалку е повеќе“.

Ако имате на располагање околу 200.000 долари, а сакате сирово возење – Huracan е можеби вашиот избор.