Славни

„Ѓубре црнечко“: Морган Фримен ја посети Сребреница, Србите ЗБЕСНАА!

Во својот документарен серијал The Story of Us кој се емитува на Национална Географија, Морган Фриман ја посети Сребреница, а иако славниот актер во ниту еден момент не изјави, голем број српски портали тврдат дека ги обвинил за војна на просторите од бивша Југославија.

Фриман во Сараево и Сребреница се сретна со новинарот Сенад Хаџифејзовиќ и негиовиот син Феџа, а прилогот започнува со зборовите од Фриман откако ги гледа гробовите: „Што овде се случило?“

„Овде се случило геноцид. Границата со Србија е многу блиску. Дошле овде и сакале да ги убијат сите, сакале оваа териотрија да ја одвојат од Босна и да ја прилепат за Србија. Српската војска ги собрала сите жени, мажи и деца во фабрика. Таму ги раздвоиле, мажите и децата се одведени в планина да ги убијат. Тогаш почнале со масовни убиства по 1.000 луѓе одеднаш“ велат Феџа и Сенад.

Коментарите кои ги предизвика репортажата предизвика многу слични коментари кои можете да ги проследите во продолжение.

To Top