Познато е новото име на скопскиот аеродром!


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


Аеродромот „Александар Велики“ во Скопје си го доби новото име и ќе се вика „Меѓународен аеродром Скопје“, објави премиерот Зоран Заев.

Тој рече дека одлуката за новото име на аеродромот, како и одлуката за преименувањето на автопатот „Александар Македонски“ во „Пријателство“ поминале на владина седница.