Груевски и Трајковски лабаво низ Будимпешта – потврдена автентичноста на фотката


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Познатиот унгарски новинар Даниеле Ноланд на Твитер објави фотографија на која е фотографиран бившиот премиер на Македонија и сегашен осуден бегалец Никола Груевски како опуштено се шета низ центарот на унгарскиот главен град.

Фотографијата е автентична и е направена меѓу улиците „Кирали“ и „Анкер Коз“, пренесува Канал 5, откако стапи во контакт со Ноланд одбил да открие кој ја направи фотографијата, но потврдил дека другото лице на истата е Александар Трајковски, советник на ВМРО-ДПМНЕ во општина Гази Баба.